Rideferie på Nordsjælland

Rideferie Parforce rute

Søndag den 1/7-2018
3 ekvipager ankom til Fortunen, i Klampenborg hvor vi satte hestene af og kørte derefter ud med vores depoter, der hvor vi skulle over natte på vores kommende tur. Vi sov hos Christian, som ejer ponyudlejningen ved Fortunen. Vi spise vores medbragte mad.

Mandag 2//-2018
Vi startede dagen med spise morgenmad; hvor efter vi forærede vores “rester” til en hjemløs som “boede” i busskuret ved Fortunen. Vi sadlede vores heste op med alt vores oppakning og red gennem Dyrehaven, forbi forlystelse stedet Bakken, forbi Eremitageslottet. Vi fulgte Parforce ruten igennem Dyrehaven, som bestod af gode ridestier. Forbi Rådvad Kro. Vi red ud af Dyrehaven under motorvejen igennem Nærum på stier. Vi nåede vores mål Femsø lyng i Rude skov. Hvor vi over nattede i shelter til 24 personer, så der var god plads. Hestene over nattede i tilstødende fold. Vi forsøgte at få pizza udbringningen fra Hørsholm men det lykkes desværre ikke, så det blev rugbrødsmadder fra vores depot. Vi red 27 km.

Tirsdag den 3/7-2018
Vi ladede morgenkaffe på primussen og smurte madpakkerne til vores tur igennem Rude Skov, hvor vi fik stor hjælp af Torben og co. Det viste sig at vi kommet til undsætning i tirsdagsklubbe hvor de hygger med ridetur, kaffe og kage. Vi blev inviteret på kaffe og kage, super hyggeligt. Derefter viste Torben os vej igennem Ravnnæs ned til Sjælsø som vi red rundt om. Det er ikke Parforce ruten idet vi skulle have været langs mototervejen, på cykelstien på en meget trafikeret vej, samt meget stort befærdet kryds. Vi red på knap så befærdet vej, dog med en del tung trafik. Vi red igennem Donse gods op igennem Donse og et sommerhus område. Op til Store Dyrehave og følge Parforce ruten igennem Store Dyrhave. Ud på en hovedvej og over en motortrafikvej - det var ikke sjovt. De næste km forgik på små befærde vej hvor der ikke var mulighed for at komme væk. Vi ente hos Birgit på Jagtvej ved Grønholt. Den en rytter valgte at slutte turen der. Vi overnattede i luksus i shelter hos Birgit Lehmann. Fik lækker mad sammen med Birgit og Claus. Tur på 25 km på 5 timer.

Onsdag den 4/7-2018
Birgit og hendes veninde fulgte os på vej mod næste destination. Planen var overnatning hos Margrethe Mogensen, PRE avler på Bøgebjergvej i Græsted. Denne destination blev i hast planlagt, da der ikke var mulighed for overnatning i Grib Skov. Man kan ikke få bragt vand og proviant ind i skoven og ingen shelter til overnatning. Så Vi red hele vejen op gennem Grib skov, smuk tur, og gennem Harager, Valby Hegn, Aggerbo Hegn og Græsted Hegn. Overnattede i en beboelsesvogn, og hestene på fold ved siden af Margrethes heste. Maden tilbered vi på grillen, og Margrethe havde været sød og handle ind for os. Vi red 36 km.

Torsdag den 5/7-2018
Efter en dejlig morgenbuffet hos Margrethe red vi retur til Birgit. En lidt mere direkte vej. Igen en super overnatning hos Birgit og Claus. Denne dag red vi 29 km.

Fredag den 6/7-2018
Da vi skulle retur fra Birgit, fik vi hjælp af en sød genbo der lukkede os igennem sin fold og ind i et kollonihaveområde. Derved undgik vi den væmmelige vej til Kongens Vænge i Hillerød. Videre igennem Store Dyrehave og i bunden af den var vi i Ninas Naturcafe. Vi fik kaffe og kage og en kold pilsner. Hestene gik på en fold ved siden af. Derefter igennem Tokkekøb Hegn og gennem Donse. Rundt om Sjælsø og gennem en trolleskov. Den lagde grene ud på stierne som forhindringer. Kun en afveksling. Herefter på den lidt befærdede vej og ned i Rude Skov. Da vi ikke kom den rigtige vej blev det til en lille omvej inden shelterne i Femsølyng. Her blev hestene igen installeret i den lille fold, og vi skulle sove i shelterne. Turen var på 31 km

Men men, der var køer på folden, det var en af hestene ikke så glad for. Der var lidt for meget panik på, så vi sadlede op igen om aftenen og red retur til Fortunen. Det var ikke planen, men ved fælles hjælp kom vi til Fortunen. Dette kunne lade sig gøre fordi vi kun var 2 ekvipager. Denne tur var på 21 km.
 
Webmaster: Louise Svendsen  | Tlf.: 3013 9663 | louisefenja@hotmail.com